Yritysvalokuvaus

Yritysvalokuvaus, kuten kaikki muukin valokuvaus, on kokenut suuria mullistuksia valokuvausteknologian kehittyessä digitaaliseksi. Modernissa yritysvalokuvauksessa on mahdollista luoda kuvitteellisia ympäristöjä tietokoneanimaatioiden avulla hyödyntäen Green Screen -tekniikkaa. Se, mikä ennen tehtiin fyysisesti joko luonnollisessa ympäristössä tai studiossa halutun kuvausympäristön luomiseksi, voidaan tänään tehdä virtuaalisesti tietokoneohjelmistojen avulla.

Green screen tekniikassa kuvatun objektin, henkilön tai tuotteen ympärille voidaan luoda halutun lainen ympäristö ja näin parantaa valokuvan tehokkuutta tai kohdentaa sen katsojan huomiota. CGI-tekniikka on mahdollistanut kuvankäsittelyn helppouden. Sen avulla valokuviin tai videoihin voidaan luoda juuri halutun tyylinen sanomaa tukeva ympäristö. Ja koska fysiikka ei rajoita kuvan rakentamisesta, voidaan tehokeinoina käyttää lähes mitä tahansa efektejä tai kuvitusta.

Cinemagraph

Cinemagraph, joka on tavallaan yhdistelmä valokuvaa ja liikkuvaa kuvaa, on sovellus, jonka avulla voi tehdä perinteisestä valokuvasta osittain liikkuvan tai elävän kuvan. Tämä saadaan aikaiseksi ottamalla kohteesta sarja valokuvia, jotka tietokoneohjelman avulla editoidaan ja järjestetään loppumattomaksi luupiksi. Esimerkiksi näin käsitelty kuva liehuvasta lipusta tekee vaikutelman vain lipun liikkeestä taustan pysyessä valokuvamaisesti samana.

Tämänkaltaiset kuvat lisäävät kuvien huomionarvoa sähköisessä mediassa lisäten internetissä tapahtuvan mainonnan tehoa, koska tutkimusten mukaan katsoja klikkaa 75% todennäköisemmin liikkuvaa kuvaa kuin liikkumatonta.

Sosiaalinen media

Sosiaalisen median käytön valtaisa kasvu on tehnyt siitä myös houkuttelevan vaihtoehdon yritysten mainonnan toteuttamiseen ja sen suuntaamiseen halutuille kohderyhmille. Ja koska liikkuvan kuvan on todettu olevan vaikuttava väline mainonnassa, suuntaus alkaakin olla enemmän liikkuvien kuvien ja videoiden käyttöön yritysten mainonnassa ja julkisuuskuvan luomisessa.
Sosiaalisessa mediassa toteutetun mainonnan ja markkinoinnin toimivuuden seuraaminen on myös helppoa, koska niihin käytettävät sovellukset on varustettu erilaisilla katsojakertoja analysoivilla algoritmeilla.

Yritysten kotisivujen visuaalinen toteuttaminen tekee niistä moderneja. Papereille printatut brosyyrit ja mainoslehtiset alkavat olla yhä harvinaisempia, joka taas kasvattaa kuvallisen mainonnan siirtymistä nettiin. Näkyvyys netissä on yritysmainonnan kaikki kaikessa, niin suuri vaikutus on digitalisaatiolla tänä päivänä. Tämä koskee etenkin uusia yrityksiä, jotka eivät vielä ole saavuttaneet tunnettavuutta.

Koska kaupankäynti on siirtymässä yhä enemmän internetpohjaiseksi, yhä useammilla yrityksillä on omat nettikaupat, joista niiden tuotteita voi ostaa 24/7. Nämä kaupat toimivat myös kaikkialla, paikasta riippumatta. Asiakas haluaa ostopäätöstä tehdessään tuotteesta mahdollisimman paljon tietoa. Tämän tiedon välityksessä on hyvä apuväline 3D-tekniikka. Tämä mahdollistaa tuotteen tarkastelun eri puolilta. Ja esimerkiksi kursoria kuvan päällä siirtämällä saa esille tarkempia yksityiskohtia tuotteesta.